Whatsapp Mesaj Dökümleri Mahkemeden İstenir Mi? Silinen Whatsapp Mesajları Geri Yüklenir Mi?

  • Ana Sayfa
  • Whatsapp Mesaj Dökümleri Mahkemeden İstenir Mi? Silinen Whatsapp Mesajları Geri Yüklenir Mi?
Whatsapp Mesaj Dökümleri Mahkemeden İstenir Mi? Silinen Whatsapp Mesajları Geri Yüklenir Mi?

Whatsapp Kayıtları Mahkeme Tarafından İstenilebilir Mi?

 

WhatsApp, Meta Inc.  yani eski adı ile Facebook tarafından satın alınmış bir uygulamadır. Bu satın alma işlemi 2017 yılında gerçekleşmiştir. WhatsApp, Meta Inc. Şirketine ait bir uygulama olup, yerel bir uygulama değildir. Günümüz itibariyle ülkemizde de vatandaşlar SMS yerine Whatsapp kullanmakta, bu şekilde görüntülü konuşmakta, sesli arama yapmakta ve birbirlerine mesaj, video göndererek whatsapp üzerinden birbirleriyle kolaylıkla iletişim sağlamaktadır.

 

Ülkemizde WhsatApp uygulamasının yoğun bir şekilde kullanılmasına rağmen, ülkemizde henüz Meta Inc. 'in bir ofisi yani temsilciliği bulunmamaktadır. Bu nedenle WhatsApp kayıtlarının mahkeme tarafından istenebilmesi şuan için mümkün değildir. 

 

WhatsApp kayıtlarının mahkeme tarafından istenememesine karşılık, günümüz itibariyle gerek ceza gerekse hukuk dosyalarında, GSM şirketi kayıtları, GSM şirketlerinin arama ve mesaj kayıtları, mahkemeler tarafından müzekkere yazılarak istenebilmektedir.

 

Silinen WhatsApp Mesajlarının Geri Getirilmesi Mümkün Mü? 

 

Silinen WhatsApp mesajları eğer WhatsApp yedeklemesi yapılmış ise geri getirilebilir. Ancak herhangi bir yedekleme yapmadan silinen WhatsApp mesajlarının geri getirilmesi mümkün değildir.