Tarsus İsim Değişikliği Avukatı

  • Ana Sayfa
  • Tarsus İsim Değişikliği Avukatı
Tarsus İsim Değişikliği Avukatı

İnsanlar, doğduktan sonra büyükleri tarafından kendilerine verilen isimleri ve soy isimleri ilerleyen yaşlarda kullanmak istemezler. İsimlerini, kendileri ile bağdaştırmayabilir ya da belirli nedenlerle kullanmak istemeyebilirler. Bu nedenle de yasal yollara başvururlar. Kişi kullanmak istemediği isim ve soyadı değiştirmek için dava açmalıdır.

 

Dava açmak isteyen kişi, dava dilekçesinde neden ismini ve soy ismini değiştirmek istediğini belirtmelidir. İsim ve soy isim değiştirmek için mahkemeye haklı bir neden sunulmalı ve bu yazılı delillerle ya da tanık beyanları ile ispat edilmelidir. Söz konusu bu haklı nedenler, kanunda sınırlandırılmamış olup davanın açıldığı mahkeme hakiminin haklı neden olarak görmesi önemlidir.

 

Tarsus İsim Değişikliği Davası İçin Haklı Sebepler Nedir?

  • Kişinin, isim ve soy ismi ile bağdaşmaması,
  • Kişinin isim ve soy isminin yaşadığı çevre, kültür ya da iş çevresi ile  bağdaşmaması,
  • Kişinin isim ve soy isminin çevresi tarafından dalgaya alınması,
  • Kişinin ailesinin geçmişte karışmış olduğu yüz kızartıcı davranışlar nedeniyle kişinin soy ismini değiştirmek istemesi

 

Bu nedenler ya da başka bir çok neden dolayısıyla kişi dava açabilir. Tekrar belirtmek gerekirse kişi, adını ve soyadını değiştirmek isterse haklı bir nedenin  olup olmadığı ve yine bu haklı nedeni mahkeme huzurunda ispatlamak için ne gibi delillerin  dava dosyasına eklenmesi konusunda Tarsus isim değişikliği avukatı ile çalışılmalıdır.

 

Tarsus İsim ve Soy İsim Değişikliği Davasında Yetkili Ve Görevli Mahkeme Nedir?

Görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi olup yetkili mahkeme ise davacının  ikametgahının bulunduğu yer mahkemesidir. Eğer kişi Mersin ilinin Tarsus ilçesinde yaşıyor ve iş bu davayı açmak istiyorsa Tarsus Asliye Hukuk Mahkemesinde bu davayı açmalıdır.

 

Tarsus İsim ve Soy İsim Değişikliği Davası Nasıl Açılır?

Eğer kişi bu süreçte avukat ile çalışıyor ise bu dava isim değişikliği davası avukatı tarafından  açılabilmektedir. Avukat, dava dilekçesini hazırlarken müvekkilinin hangi sebeple isim ya da  soyadını değiştirmek istediğini belirtip buna ilişkin delillerini sunar. 

 

Müvekkilinin ikametinin bulunduğu Asliye hukuk mahkemesinde davalı olarak Nüfus Müdürlüğü'nü göstererek iş bu davayı açar. Sonrasında da mahkemenin belirlediği gün duruşmaya katılarak davayı takip eder.

 

Tarsus İsim ve Soyadı Değiştirme Davasının Süresi Nedir ?

İlk duruşmada ya da  en geç ikinci duruşmada davanın açıldığı mahkeme hakimi tarafından karar verilmektedir.

 

Tarsus İsim ve Soyadı Değiştirme Davasında Tanık Dinletilmesi Zorunlu Mu?

Yukarıda da detaylı bir şekilde belirttiğimiz üzere dava açıldığında hangi sebeple isim ya da soyadın değiştirildiği belirtilmeli ve bu haklı sebebin varlığı ispatlanmalıdır. Bu ispat araçlarından biri de tanıktır. Eğer mahkeme hakimi, gerek görürse tanık dinleyebilir.

 

Tarsus  İsim ve Soyadı Değiştirme Davasında Avukatın Rolü Nedir?

Her ne kadar isim ve soyadını değiştirme davası kolay ve kısa bir süreç gibi görünse de yukarıda açıkladığımız sebepler gereğince Tarsus isim değişikliği avukatı ile çalışması önemlidir. Aksi durumda kolay gibi görünen davanız  reddedilebilir.