Karataş Boşanma Avukatı

Karataş Boşanma Avukatı

Eşler, evlilik birliğini devam ettiremeyecek durumda olduklarında boşanma davası açarlar. Karataş boşanma avukatı, nasıl bir boşanma davası açılacağını, anlaşmalı mı çekişmeli mi ya da çekişmeli boşanma türlerinden hangisi sebebiyle boşanma davası açılacağı konusunda müvekkili ile iletişime geçince karar verecektir.

Karataş Boşanma Davaları Kaça Ayrılmaktadır?

  • Anlaşmalı Boşanma Davası
  • Çekişmeli Boşanma Davası

1.Çekişmeli Boşanma Davası

Boşanmak isteyen eşler, boşanmanın feri'leri konusunda yani altın alacağı, maddi ve manevi tazminat, nafaka ve çocukların velayeti konusunda uzlaşamadıkları durumda bu dava yoluna başvururlar.

Çekişmeli boşanma davası türleri neledir;

 

Özel boşanma sebepleri:


- Eşin Zina Yapması Sebebiyle,
- Eşin, Diğer Eşe Karşı Hayata Kast, Pek Kötü Muamele, Onur Kırıcı Davranışı Sebebiyle,
- Eşin Küçük Düşürücü Suç İşleme, Haysiyetsiz Hayat Sürme Sebebiyle
- Eşin Terk Etmesi Sebebiyle
- Eşin Akıl Hastalığı Sebebiyle

 

Genel boşanma sebepleri:


*Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Sebebiyle 

 

2.Anlaşmalı Boşanma Davası

Boşanmak isteyen eşler, boşanmanın feri'leri konusunda yani altın alacağı, maddi ve manevi tazminat, nafaka, çocukların velayeti ve evlilik birliği içerisinde edindikleri mallar  konusunda uzlaştıkları  durumda bu dava yoluna başvururlar.
 Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanırken ve sonrasında Karataş boşanma avukatı ile çalışılması tavsiye edilmektedir. 

 

Karataş Boşanma Davalarının Süreci Nasıldır?

Boşanma davaları, çekişmeli boşanma davası ve anlaşmalı boşanma davası olmak üzere ikiye ayrılmakta olup çekişmeli boşanma davası zor, uzun ve yıpratıcı bir dava türü olurken anlaşmalı boşanma davası ise  daha kısa sürede sonlanacak bir dava türüdür. 

 

Boşanma Avukatının Sorumlulukları Nelerdir?

Boşanma avukatı öncelikle ofisine gelen danışanı dinler, beklentilerini, taleplerini ve evlilik birliğinde eşi ile yaşadıkları hakkında bilgi sahibi olur. Boşanma avukatı, danışanı'nın talepleri doğrultusunda danışanını yönlendirir, aleyhe ve lehe tüm hususları anlatır, danışanı'nın haklarını anlatır. Dava süreci hakkında detaylı bilgilendirme yapar. Devamında ise eğer çekişmeli bir boşanma davası açılacaksa dava dilekçesini ve bu davaya ilişkin delillerini hazırlar ve boşanma davasını açar ve  dava sonuna kadar davayı takip eder, duruşmalara katılır. Karataş boşanma avukatı, müvekkilinin boşanma davası sonuçlanıncaya kadar davayı takip etmekle mükelleftir.

 

Anlaşmalı Boşanma Davalasında Avukatın Sorumlulukları Nelerdir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi eşler evlilik birliğinin sonlandırması konusunda, nafaka ödenmesi , mal paylaşımı, velayet, maddi- manevi tazminat, ziynet alacağı konusunda anlaştıkları durumda alanında uzman bir boşanma avukatına başvurular. Karataş boşanma avukatı ise bu hususlar konusunda usulüne uygun bir  protokol hazırlar, mahkemeye ibraz eder ve boşanma davasını açar.
 

Çekişmeli Boşanma Davasında Avukatın Sorumlulukları Nelerdir?

 
 Eşler evlilik birliğinin sonlandırması konusunda, nafaka ödenmesi , mal paylaşımı, velayet, maddi- manevi tazminat, ziynet alacağı konusunda uzlaşamadıkları durumda alanında uzman bir boşanma avukatına başvurular. Çekişmeli boşanma davası, meşakkatli ve uzun bir süreç olduğundan bir boşanma avukatı ile çalışılmasında fayda vardır.

 

Çekişmeli boşanma davası ile ilgilenen avukat, müvekkilinin evlilik birliği içerisinde yaşadıklarını, diğer eşin kusurlarını, bu kusurları ispatlayacağı delilleri yazarak dava dilekçesini hazırlar ve boşanma davasını açar. Boşanma avukatı, dava sürecini takip eder, duruşmalara katılır kısacası dosya sonuçlanıncaya kadar boşanma dosyasını takip eder.

 

Karataş Boşanma Avukatı Hangi Davalara Bakar?

• Çekişmeli ve anlaşmalı boşanma davaları
• Nafaka davaları
• Velayet davaları ve  babalık davaları
• Mal rejiminin tasfiyesi davaları
• Evlat edinme davaları
• Yaş düzeltme davaları
• Ziynet alacağı davaları
• İddet müddetinin kaldırılması davaları