Ceyhan Boşanma Avukatı

Ceyhan Boşanma Avukatı

Türkiye' de son zamanlarda sosyal ve ekonomik koşullar nedeniyle eşlerin evlilik birliği içindeki sıkıntıları günden güne artmış olup bununla birlikte ise Adana ilinin ilçelerinden olan Ceyhan'da da boşanma davalarında yükselme olmuştur. Bu nedenlerle Ceyhan'da ki boşanma avukatları bu konuda fazla  çalışmaya başlamıştır.

 

Boşanma Davası Türleri Nelerdir?

  • Anlaşmalı Boşanma Davası
  • Çekişmeli Boşanma Davası

 

Ceyhan Boşanma Davalarında Avukatın Önemi Nedir?

 

Sitemizde ki diğer makalelerde detaylı açıkladığımız üzere eşler tarafından açılan boşanma davaları, çekişmeli boşanma ve anlaşmalı boşanma davası olarak ikiye ayrılmaktadır. Özellikle çekişmeli boşanma davası süreci eşler için kolay bir süreç olmayıp mahkemenin bildirdiği sürelere, mahkemeye sunulan delillere, iddialara uyulması gereken uzun bir süreçtir. Bu nedenle eşler, bu süreci hızlı bir şekilde yürütmek ve hak kaybına uğramamak için boşanma avukatı ile çalışmak isterler. 

 

Ceyhan Boşanma Avukatının Yükümlülükleri Nedir?

 

Yukarıda da belirtildiği üzere hem anlaşmalı boşanma hem de çekişmeli boşanma sürecini yürütmek için hukuki bilgiye sahip olmak gereklidir. Anlaşmalı boşanma davalarından örnek vermek gerekise; tarafların yasal haklarını bilmesi, maddi ve manevi tazminat, mal paylaşımı, nafaka, velayet gibi hususlar da usule uygun bir protokol düzenlenmesi ve devamında mahkemeye sunulması gerekmektedir. Boşanma avukatı bu süreçte  müvekkili dinlemeli, müvekkilin sorularına cevap vermeli ve müvekkilin taleplerine cevap verip hukuki işlemleri yapmaktadır. 

 

Ceyhan'da boşanma davasının açılması ile birlikte, nafaka, evlilik birliğinde edilen malların paylaşımı, velayet, maddi ve manevi tazminat gibi konularda ki uyuşmazlıklarda tarafların hak kaybına uğramaması  için Ceyhan boşanma avukatı'na düşmektedir.

 

Eşler boşanmak istese de kanunda belirtilen boşanma davası türlerinden hangisini açacağını bilememektedir. Ceyhan boşanma avukatı, evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle mi terk nedeniyle boşanma davası mı zina nedeniyle boşanma davası mı hayata kast, pek kötü muamele, onur kırıcı davranış nedeniyle boşanma davası mı küçük düşürücü suç işleme, haysiyetsiz hayat nedeniyle boşanma davası mı kısacası hangi nedenlerle açacağını bilmelidir. Yine boşanma davasının nerede ve hangi mahkeme de açılacağı da önem arz etmektedir aksi durumda yanlış açılması durumunda boşanma davası süreci uzamaktadır. Bu nedenle müvekkilin, bu boşanma sürecinde Ceyhan boşanma avukatı ile çalışmasında fayda vardır. 

 

Ceyhan Anlaşmalı Boşanma Davalarında Avukatın Rolü Nedir?

 

Her ne kadar, eşler anlaşmalı boşanma davasının kolay ve kısa bir süreç olduğunu bu nedenle avukat ile çalışmak istemeseler de bu durum tam tersidir. 

 

Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların  nafaka, mal paylaşımı, velayet, maddi ve manevi tazminat, ziynet alacağı gibi hususlarda ve anlaşma koşullarında anlaşması, buna ilişkin usulüne uygun protokol düzenlenmesi, tarafların imzalaması, iki tarafında lehine olabilecek ve boşanma davası sonuçlandıktan sonra diğer eş tarafından kendisine açılacak bir dava ile karşılaşmaması için hukuka uygun bir protokol hazırlanması önem arz etmektedir. Bu sebeplerle uzman bir Ceyhan boşanma avukatı ile çalışmak gerekmektedir.

 

Bunların haricinde anlaşmalı boşanma davası açmak için eşlerin , evliliklerinin bir yılını doldurmuş olması gerekli olduğu gibi anlaşmalı boşanma davası duruşmasında tarafların bizzat kendilerinin hazır bulunması şarttır. Bu şartları bilmeyen kişilerin anlaşma yolu ile boşanması mümkün olmamaktadır. 

 

Ceyhan Çekişmeli Boşanma Davalarında Avukatın Rolü Nedir?

 

Boşanmak isteyen eşlerin nafaka, maddi ve manevi tazminat, velayet, mal paylaşımı, ziynet alacağı vb. gibi hususlarda anlaşamamaları durumunda açılan bir dava türüdür. Eşler, evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle mi terk nedeniyle boşanma davası mı zina nedeniyle boşanma davası mı hayata kast, pek kötü muamele, onur kırıcı davranış nedeniyle boşanma davası mı küçük düşürücü suç işleme, haysiyetsiz hayat nedeniyle boşanma davası mı kısacası hangi nedenlerle açacağını bilmeyebilirler. Yine boşanma davasının nerede ve hangi mahkeme de açılacağı da önem arz etmektedir aksi durumda yanlış açılması durumunda boşanma davası süreci uzamaktadır.

 

Ayrıca çekişmeli boşanma davasında, boşanmak isteyen ve davayı açacak eş, diğer eşin evlilik birliğinde ki kusurlu davranışlarını mahkeme önünde ispatlamak zorundadır. Fakat davasını ispat etmek için hangi delili nasıl kullanacaklarını ve hangi süre içerisinde bu delilleri mahkemeye ibraz edeceklerini bilmezler. Bu nedenle taraflar, boşanma avukatı ile çalışmalıdır. 

 

Ceyhan Boşanma Davalarında Avukatın Rolü Nedir? 

 

Boşanma avukatı müvekkillerinin hem hukuki süreçte hem de psikolojik süreçte yanlarında olurlar. Çünkü boşanma davaları özellikle çekişmeli boşanma davası zor bir süreç olduğundan avukata düşen yükümlülük oldukça fazladır.

 

Ceyhan boşanma avukatı, aile hukukunu, kanunları, nafaka, velayet, tazminat gibi hususlarda hukuki bilgileri bilmesi gerekli olup aynı zamanda güncel İstinaf ve Yargıtay kararlarını da takip etmelidir. Yine bu süreçte Ceyhan en iyi boşanma avukatı, ofisine gelen müvekkilini iyi bir şekilde dinlemeli, sorularına cevap vermeli, onu iyi bir şekilde yönlendirmeli ve dava süreci için yapılması gereken tüm hukuki dava ve işleri söylemelidir.

 

Ayrıca boşanma avukatı, sadece aile hukuku konularda değil ceza kanunu, icra ve iflas kanunu hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Örneğin boşanma davasının yürütüldüğü mahkeme tarafından nafakaya hükmedildiğinde gerekirse bu hüküm icra takibine konu edilmelidir. Yine Ceyhan da en iyi boşanma avukatının, iyi bir icra avukatı olması gerektiği gibi iyi bir ceza avukatı da olmalıdır.Çünkü boşanma davası öncesi ya da dava devam ederken diğer eş tarafından hakarete, tehdide ve fiziksel şiddete maruz kalınmışsa da bu kişi hakkında cezai işlemlerin yapılması için Ceyhan da iyi bir icra avukatı olmak gereklidir.

 

Ceyhan Boşanma Avukatı İle Çalışmak Zorunlu mudur?

 

Usul ve kanun gereği boşanma davası açmak için boşanma avukatı tutmak zorunlu değildir. Fakat yukarıda da detaylı açıklandığı üzere Ceyhan'da boşanma davası öncesinde ve sonrasında hak kayıplarına uğramamak için Ceyhan boşanma avukatı ile çalışıp hukuki destek almak tarafların lehine olacaktır.