Boşanma Davalarında Telefon Kayıtları İstenir Mi?

  • Ana Sayfa
  • Boşanma Davalarında Telefon Kayıtları İstenir Mi?
Boşanma Davalarında Telefon Kayıtları İstenir Mi?

 

Boşanma davalarıyla ilgili en merak edilen konulardan biri, telefon görüşme kayıtlarının istenip istenemeyeceğidir. Çekişmeli boşanma davalarında, eğer taraflardan birinin sadakatsizlikle ilgili iddiası varsa, bunun ispatı amacıyla sadakatsizlik şüphesi uyandıran tarafın telefon kayıtları istenebilir. Tarafı olduğunuz boşanma davasında, sizin de bu şekilde bir talebiniz varsa alanında uzman bir Adana Boşanma Avukatı ile görüşmeniz lehinize olacaktır.  Çünkü hakim, telefon kayıtlarını re'sen istemez. Telefon kayıtlarının celbi için mutlaka tarafların veyahut taraf vekillerinin  talebi gerekir.  

 

Bu şekilde sadakatsizlik şüphesi uyandıran tarafın, dava tarihinden itibaren geriye dönük 5 yıllık telefon görüşme kayıtları istenebilecektir. Taraflardan birinin talep etmesi halinde, ilgili GSM şirketine müzekkere yazılır ve sadakatsizlik şüphesi uyandıran kişinin, dava tarihinden itibaren geriye dönük 5 yılda hangi numaraları aradığını, hangi numaraların onu aradığını, bu görüşmelerin kaç dakika sürdüğü ve ne sıklıkla görüştükleri, hangi numaralardan ne sıklıkla SMS aldığının ve SMS gönderdiğinin bilgisi istenir. 

 

İlgili GSM şirketi, mahkemeden gelen müzekkereye istinaden, talep edilen zaman aralığını dikkate alarak, sadakatsizlik şüphesi uyandıran tarafın telefon kayıtlarını mahkemeye gönderir. Bu kayıtlar, kişinin hangi numaraları aradığını, hangi numaraların onu aradığını, bu görüşmelerin kaç dakika sürdüğü ve ne sıklıkla görüştükleri, hangi numaralardan ne sıklıkla SMS aldığının ve SMS gönderdiğini gösterir. Bu şekilde sadakatsizlik şüphesi uyandıran tarafın, hangi numaralar ile olağan dışı sıklıkta görüştüğü tespit edilir. Kişi, eşinden başka karşı cinsten bir kişi ile olağan dışı saatlerde ve olağan dışı sıklıkta görüşüyorsa bu eşine karşı sadakatsiz tutumlar sergilediğini delalet eder. Konuyla ilgili detaylı bilgi için alanında uzman bir Adana Boşanma Avukatı ile görüşmeniz yerinde olacaktır. 

 

GSM şirketi tarafından gönderilen telefon kayıtları, talep halinde bilirkişiye gönderilir. Bilirkişi, sadakatsizlik şüphesi uyandıran tarafın, hangi numaralar ile olağan dışı sıklıkta görüştüğü tespit eder ve bunu gösteren bir rapor düzenler. Bu şekilde boşanma davalarında GSM şirketi kayıtları yani telefon kayıtları istenir. Boşanma davalarında telefon kayıtlarının istenmesi talebiniz varsa alanında uzman bir Adana Boşanma Avukatı ile görüşmeniz lehinize olacaktır.